Ghid de evaluare termică „ARISTON 360°”

Acest ghid vă oferă informaţii esenţiale pentru diminuarea consumului energetic în locuinţa dumneavoastră.

Completarea chestionarului următor are ca scop obţinerea unei evaluări cat mai corecte a casei, a centralei termice şi a instalaţiei existente cu scopul de a vă optimiza confortul şi consumul energetic al căminului dumneavoastră. Aceasta evaluare „ARISTON 360°” va atinge toate aspectele cheie pentru linistea si confortul dumneavoastra.

În baza informaţiilor obţinute în cadrul evaluărilor, se alocă anumite valori fiecărui element analizat, rezultând un punctaj total pe fiecare categorie de indicatori. Alocarea punctelor se realizează de catre un sofware de simulare special creat de către specialistii ARISTON impreuna cu un colectiv de profesori universitari din Italia, în urma studiilor efectuate pe piaţa românească.

PASUL 1

Evaluarea locuinţei.

Această evaluare se face pe baza unor criterii simple dar precise, pentru a determina aspectele esenţiale care contribuie la confortul dumneavoastră şi vă influenţează semnificativ consumul energetic. În urma acestei evaluări veţi şti ce măsuri practice să aveţi în vedere pentru îmbunătăţirea confortului şi consumului energetic al locuinţei dumneavoastră.

PASUL 2

Evaluarea completă a centralei termice.

Această evaluare se poate face corect doar în urma unei expertize efectuate la faţa locului de un tehnician de service autorizat Ariston. În urma acestei evaluări veţi şti care sunt componentele critice care s-au uzat sau necesită întreţinere, astfel încât performanţele şi fiabilitatea centralei dumneavoastră să rămâna optime.

PASUL 3

Evaluarea instalaţiilor conexe centralei.

Această evaluare cuprinde mai mulţi factori care în cei peste 15 ani de experienţă ARISTON pe piaţa din România s-au dovedit esenţiali pentru a evita surprizele neplăcute şi pentru a asigura performanţele şi fiabilitatea instalaţiilor şi a centralelor termice. Deşi sunt relativ uşor de înteles, aceşti factori pot fi măsuraţi sau apreciaţi doar de tehnicienii autorizaţi şi specializaţi la cursurile periodice Ariston.

PASUL 4

Recomandări şi măsuri practice de imbunătăţire

În urma evaluării termice „ARISTON 360°” vor fi evidenţiate o serie de aspecte ale locuinţei, centralei şi instalaţiilor aferente, care sunt critice sau pot fi îmbunătăţite rapid şi eficient prin intervenţia tehnicienilor de service autorizaţi ARISTON.